ADVERTISEMENT



Google       
Call (866) 635-2689 for a free Personal Injury evaluation by attorney in your area.

Home -> Law Blog Directory -> Personal Injury Law Blogs -> Bodily Injury Blog

OR PHONE (866) 635-1838 for Bankruptcy Help, (866) 635-6190 for Divorce,
(866) 635-2689 for Personal Injury or (866) 635-9402 for Criminal Defense

Find a Local Lawyer

Bankruptcy (866) 635-1838
Divorce (866) 635-6190
Personal Injury (866) 635-2689
Criminal Defense (866) 635-9402

Bookmark

Personal Injury Law

: Bodily Injury Blog

Simple Answers to Auto Accident Questions

By Edward Bills

ADVERTISEMENTS

1. If I have an auto accident, do I have to stop?

Answer: Yes. Leaving the scene of an accident is a crime.

2. What do I do if someone is injured?

Answer: If you are qualified, provide reasonable assistance but do not move anyone and call 911 as soon as possible.

3. What do I do next?

Answer: Get the name, address, date of birth, and telephone number of the other driver, other persons in your vehicle, plus any other witnesses.

4. If I think the accident was my fault, should I say so?

Answer: Do not volunteer any information about who you think was at fault.

5. What if I get a ticket?

Answer: Accept it. A ticket is NOT proof of your guilt or innocence, just a promise to appear.

6. Do I need auto insurance?

Answer: Yes.

7. Should I get a physical checkup after the accident?

Answer: Yes.

8. Do I have to report the accident?

Answer: Yes. Failure to report an accident may result in criminal charges.

9. Who pays if I’m injured or my car is damaged?

Answer: Depends on who is at fault and if you or the other party have insurance.

10. What should I do if the other driver does not have insurance?

Answer: If the other driver caused the accident and is noes not have insurance, your own policy may pay.

11. What if someone sues me?

Answer: If you have already contacted an attorney then he or she will represent your interest. If you have not contacted an attorney, do so immediately.

12. What if I want to make a claim for my injuries?

Answer: Call a personal injury attorney.

13. How can I find an attorney or lawyer?

Answer: Ask someone whose judgment you can trust: a friend, associate, or employer. Question all prospective attorneys as to their experience in auto accident or personal injury law. Some attorneys concentrate their practice in auto accident law and a TV advertisement does not necessarily assure you of the best representation.

Full post as published by Bodily Injury Blog on April 22, 2010 (boomark / email).

Bloggers, promote your law blog by nominating your blog for inclusion in USLaw.com's Law Blog Directory and RSS Reader. Benefits described.
Related Law Articles

Lawsuits and Settlements

Related Searches

























































































































US Law
#1 Online Legal Resource













Your Blog Subscriptions
Subscribe to blogs

10,000+ Law Job Listings
Lawyer . Police . Paralegal . Etc
Earn a law-related degree
Are you the author of this blog? Adding USLaw.com to your Blogroll increases relevance. You qualify to display a USLaw Network badge.
Suggest changes to this blog's description or nominate another for inclusion. Register for updates.


Practice Area
Zip Code:

Contact a Lawyer Now!






0.0154 secs (new cache)