Home -> Law Blog Directory -> Miscellaneous Blogs -> Outside Counsel
(866) 635-2689 for Personal Injury or (866) 635-9402 for Criminal Defense
Find a Local Lawyer
Divorce (866) 635-6190
Personal Injury (866) 635-2689
Criminal Defense (866) 635-9402
Miscellaneous
: Outside CounselBy Bill Altreuter
"A person domiciled in the state or subject to the jurisdiction of the courts of the state under section 301 or 302, or his executor or administrator, may be served with the summons without the state, in the same manner as service is made within the state, by any person authorized to make service within the state who is a resident of the state or by any person authorized to make service by the laws of the state, territory, possession or country in which service is made or by any duly qualified attorney, solicitor, barrister, or equivalent in such jurisdiction".
Seems pretty clear, right? Although both the United States and Brazil are signatories to the Inter-AmericanConvention on Letters Rogatory (28 USCA § 1781) that treaty does not mandate that letters rogatory be the exclusive means of service on a party in Brazil. The Court of Appeals says the Inter-AmericanConvention on Letters Rogatory doesn't say "positively", so we're going to call this a question of New York law. When it comes to New York law the Court of Appeals is pretty literal, so too bad for you, Brazilian bad guys. You are totally served.
Full post as published by Outside Counsel on November 26, 2008 (boomark / email).










